Minestrone s rajčaty a kurkumou

První letošní recept! Takže začneme z gruntu, pročež se recept na polévku výborně hodí. Moje minestrone není úplně pravá minestrone, ale je to zeleninová polévka a jsou v ní fazole a těstoviny! Jelikož mě už nic duchaplného nenapadá, pojďme hned k receptu:

Minestrone

Minestrone s rajčaty a kurkumou

2 menší plechovky drcených rajčat
200 g vařených fazolí (mohou být i z plechovky)
1 l kuřecího vývaru
2 větší červené papriky, pokrájené na malé kousky
4 stroužky česneku, posekané nadrobno
4 lžíce olivového oleje
2 střední cibule, pokrájené na tenké plátky
sůl, pepř

50 g krátkých těstovin
1/2 kávové lžičky kurkumy
čerstvá bazalka

V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm česnek. Přidáme cibuli a restujeme asi 3 minuty. Přidáme papriku, osolíme, opepříme a
restujeme ještě 5 minut. Přilijeme rajčata a vaříme 15 minut. Přilijeme kuřecí vývar a přidáme fazole a necháme vařit asi půl hodiny.

Mezitím uvaříme těstoviny. Na pánvičce zahřejeme zbytek oleje, vmícháme kurkumu a těstoviny. Podáváme polévku s těstovinami a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

Minestrone
Print Friendly, PDF & Email

4 komentáře

  • Anonym napsal:

    Tak to si dám líbit :) – přes víkend uvařím, krásná zahřívací polévka! Přidám trochu čili.

  • Petra napsal:

    Děkuji za komentář! Povedla se?

  • Anonym napsal:

    Povedla a rozhodně nebyla naposledy. Tak jako peču již po několikáté váš recept na perník z žitné mouky a medu, nesmírně chutný, navíc jednoduchý. Máte krásné recepty. Díky 👍

  • Petra napsal:

    Děkuju, to mě opravdu moc těší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.