Pařížský bramborový salát

Pařížský bramborový salátBramborové saláty jsou moje oblíbené jídlo. Dá se říct, že mi víceméně chutnal každý, který jsem kdy ochutnala. Některé samosebou víc, než méně. A tenhle dnešní pařížský bramborový salát je špička. Jako u každého receptu je třeba pro co nejlepší výsledek použít co nejlepší suroviny. Nemělo by nám být líto do salátu nalít skleničku opravdu dobrého vína, odmění se nám dokonalou chutí. Tak  tady je recept:

Pařížský bramborový salát

750 g brambor
150 ml suchého bílého vína (ideálně Chablis, ale dobré rulandské šedé bude taky stačit)

na zálivku:
3 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce vinného octa
1 šalotka
3 polévkové lžíce bylinek: petrželka, estragon, pažitka
2 mladé zelené cibulky i s natí
1 kávová lžička hrubozrnné hořčice
sůl, pepř

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké je oloupeme a nakrájme na plátky. Plátky dáváme rovnou do mísy, ve které ještě horké brambory zalijeme bílým vínem, opatrně promícháme a necháme víno vsáknout do brambor.

Mezitím si připravíme zálivku. Šalotku nakrájíme nadrobno, olej, ocet, hořčici, sůl a pepř prošleháme v misce, přidáme bylinky, šalotku a cibulky,
zálivku nalijeme na brambory, promícháme a podáváme ještě vlažné.

Pařížský bramborový salátDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.