Penne se zeleninou

Původně jsem to chtěla nazvat „oběd nemocné“, protože to byl můj oběd, když jsem se doma potácela se zánětem průdušek, ale ten název se mi zdál málo lákavý :- ). Je to rychlé, nic převratného, výsledek záleží jen na tvůrci, ale bylo to překvapivě dobré.  Takže se podíváme, co je ve špajzu a v ledničce a začneme. Já jsem našla:

Penne se zeleninoučtvrt pytlíku penne
kousek květáku, malou cuketu, pórek, cibuli, česnek, půl červené papriky
zapomenutý kousek pecorina

 

 

dál jsem použila:
passatu, malou krabičku
zeleninový bujón z kostky, asi deci
koriandrová semínka, půl kávové lžičky
sladkou papriku
bobkový list 2 ks
sůl, pepř
petrželka, bazalka
olej

Těstoviny uvaříme, jak nám velí pytlík. Zeleninu nakrájíme na stejné kousky a všechnu naráz vrhneme na rozehřátý olej, ve kterém jsme předtím nechali rozvonět kořenPenne se zeleninouí. Zalijeme passatou, bujónem a dusíme, až je zelenina tak al dente. Osolíme, opepříme a přihodíme uvařené těstoviny, promícháme a na talířích posypeme hoblinkami sýra a zakápneme trochou olivového oleje.Penne se zeleninou

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.