Původně jsem to chtěla nazvat „oběd nemocné“, protože to byl můj oběd, když jsem se doma potácela se zánětem průdušek, ale ten název se mi zdál málo lákavý :- ). Je to rychlé, nic převratného, výsledek záleží jen na tvůrci, ale bylo to překvapivě dobré. Takže se podíváme, co je ve špajzu a v ledničce a začneme. Já jsem našla:
čtvrt pytlíku penne
kousek květáku, malou cuketu, pórek, cibuli, česnek, půl červené papriky
zapomenutý kousek pecorina
dál jsem použila:
passatu, malou krabičku
zeleninový bujón z kostky, asi deci
koriandrová semínka, půl kávové lžičky
sladkou papriku
bobkový list 2 ks
sůl, pepř
petrželka, bazalka
olej
Těstoviny uvaříme, jak nám velí pytlík. Zeleninu nakrájíme na stejné kousky a všechnu naráz vrhneme na rozehřátý olej, ve kterém jsme předtím nechali rozvonět koření. Zalijeme passatou, bujónem a dusíme, až je zelenina tak al dente. Osolíme, opepříme a přihodíme uvařené těstoviny, promícháme a na talířích posypeme hoblinkami sýra a zakápneme trochou olivového oleje.
Dobrou chuť!