Perník s citrónovou polevou

PerníkNěkdy potřebujeme upéct něco dobrého, ale bez vajec. Pro takový případ je nejlepší se porozhlédnout po nějakém perníku. Můj dnešní recept na perník s citrónovou polevou je vyzkoušený, jednoduchý, rychlý, dobrý a navíc nakonec krásně vypadá! Takže někteří si ho oblíbili, přestože jim vejce nedělají vůbec žádné potíže. Tady je recept:

Perník s citrónovou polevou

350 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
480 g cukru krupice
2 polévkové lžíce medu
2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
500 ml mléka
4 polévkové lžíce oleje
1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
1/2 kávové lžičky jedlé sody
1 a půl polévkové lžíce perníkového koření
1 kávová lžička mletého anýzu
špetka soli

PerníkNa polevu:
200 g cukru moučka
1 polévková lžíce mléka
2 polévkové lžíce citrónové šťávy

Troubu předehřejeme na 180°C. Vyložíme si papírem na pečení plech s vyšším okrajem, rozměry 30 X 40 cm. Papír lehce pomastíme máslem.

Do mísy prosijeme mouku s kakaem, práškem na pečení, sodou a solí. Pidáme cukr a všechny ostatní přísady. Pečlivě promícháme a těsto nalijeme na plech a pečeme asi 20 minut. Mezitím si umícháme polevu. Nemusíme šlehat moc dlouho, jen tak, aby se cukr s tekutinou dobře spojil.Perník

Perník necháme chvilku zchladnout, pak ho vyklopíme na mřížku. Polijeme polevou a kulatým nožem ji pečlivě rozetřeme po celém povrchu.Perník
Necháme vychladnout a zatuhnout, než začneme krájet horkým suchým nožem na kostky.

 

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.