Polévka s pórkem, brambory a kukuřicí

Po spokojených odezvách na minulou polévku přicházím s novým polévkovým přírůstkem. Zase se jedná o polévku vydatnou, bez problémů plnohodnotně nahrazující hlavní jídlo. A zase s tou kurkumou! Když ono to tak hezky vypadá, člověk úplně zapomene, že venku je hnusně. Takže dnes polévka s pórkem, brambory a kukuřicí! Tady je recept (který jsem našla na senzačním webu Ricardo Cuisine):

Polévka s pórkem

Polévka s pórkem, brambory a kukuřicí

2 větší pórky
asi 7 malých brambor
1 malá cibule
2 stroužky česneku
250 g kukuřice z plechovky
125 ml bílého vína
30 g másla
pár lžic olivového oleje
asi 1 1/2 litru kuřecího vývaru (i z kostky :-)
1 vrchovatá kávová lžička kurkumy
sůl, pepř

2 hrsti rukoly
100 g anglické slaniny nebo pancetty

Pórky očistíme, rozdělíme na bílou a zelenou část a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek také. V hrnci rozehřejeme máslo a olej, orestujeme cibuli a česnek. Přidáme bílé části pórku a zase chvíli restujeme. Přidáme brambory a kurkumu. Promícháme, zalijeme vínem a chvilku vaříme. Zalijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Přisypeme kukuřici, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi deset minut. Odstavíme.

V pánvi zahřejeme lžíci oleje, opečeme na něm slaninu, pokrájenou na drobnější kousky dokřupava. Slaninu vybereme odpěňovačkou na talířek, vyložený papírovou utěrkou. V pánvi na vysmaženém tuku ze slaniny orestujeme zelené části pórku, po chvilce přidáme rukolu a necháme ji „zvadnout“. Směs vmíháme do hotové polévky.

Podáváme polévku s opečenou slaninou a pečivem. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.