Polévka s rukolou a pečenými rajčaty

Polévka s rukolou a pečenými rajčatyPo dlouhé době tady máme zase recept na polévku. Celé léto jsem si na polévky ani nevzpomněla, ale jak je tady podzim, nějak se mi připomněly. Dnes se v lednici krčily dvě cuketky a vedle spousta rukoly, takže jsem se rozhodla experimentovat. Experiment dopadl natolik dobře, že jsem se rozhodla ho zveřejnit. Jestli nemáte rádi římský kmín, zkuste jiné koření, třeba chilli. Tady je recept:

Polévka s rukolou a pečenými rajčaty

2 střední cukety
3 velké hrsti rukoly
1 malá cibule nebo šalotka
1 stroužek česneku
1 kostka zeleninového bujónu
olivový olej
1/2 kávové lžičky mletého římského kmína
sůl, pepř

16 cherry rajčat
1 mozzarella
hrst nasekané bazalky

Cuketu nakrájme na kostky, cibuli a česnek na plátky. V kastrolu zahřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Zasypeme římským kmínem, necháme rozvonět a přidáme cuketu. Orestujeme a zalijeme vodou, aby byla zelenina tak akorát potopená. Přidáme kostku bujónu a vaříme asi 30 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rukolu, vypneme plamen  a kastrol přiklopíme pokličkou.

Na pánvi na lžíci oleje rychle opečeme rajčata. Ne dlouho, jen aby jim lehce praskla slupka. Dáme stranou. Mozzarellu nakrájíme na kousky (nebo použijeme mini mozzarellové kuličky, bude to roztomilejší :-) ).

Polévku rozmixujeme, dochutíme a podáváme s pečenými rajčaty, mozzarellou, posypané bazalkou a zakápnuté olivovým olejem. Polévka s rukolou a pečenými rajčatyDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.