Dnes jen maličkost – pražená cizrna, to může být, když uvaříte cizrny víc, než potřebujete. Zkuste zapnout na chvilku troubu… Na misku pro tak pět zobalů potřebujeme:
300 g vařené cizrny
po 1 kávové lžičce: uzené papriky (nebo pálivé papriky, pokud máte rádi), oregána, mletého koriandru, zaataru – nebo jiného koření, úplně podle vaší
chuti
olivový olej, sůl
Troubu rozehřejeme na 170°C. Cizrnu vysypeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15 minut, aby se vysušila. Je třeba hlídat, každá trouba hřeje trochu jinak, než ukazuje.
Cizrnu vysypeme do utěrky a protřepeme, abychom ji zbavili slupek. Některá to ani nepotřebuje, každopádně tuto akci lze vynechat, slupky zas tak nevadí, stejně se zcvrknou.
Mezitím, co se cizrna pekla, jsme si připravili ochucovací pastu – pět lžic oleje a všechno koření smícháme na kašičku, teď v ní obalíme vysušenou cizrnu a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, nebo podle potřeby, aby byla křupavá a nazlátlá. Pokud ji tam necháte déle, bude taky dobrá, ale přece jen člověk nechce přijít o zuby už v mladém věku…
Podáváme k aperitivu, nebo jen tak.
Dobrou chuť!
1 komentář
Poteseni bylo i ze strany Jolany, pamatujes ? Diky za pripomenuti, budu muset zase udelat. A az budes mit dost cizrny, udelej „balilu“. Taky dobra, ja moc rada!