Rajčatová polévka Caprese

Rajčatová polévka Caprese

Dnes v den prvomájový s počasím aprílovým jen kratičký lehký recept. Pokud se vám podaří najít krásná zralá rajčata (už brzy to bude snadné) a budete mít chuť na lehkou letní polévku, udělejte si tuhle  Caprese, jak jsem si ji pracovně nazvala. Rajčata se vaří jen okamžik, bazalka se přidá po velkých hrstech čerstvá a tak vůbec.

500 g zralých rajčat
1 nová cibule
2 stroužky nového česneku
dvě veliké hrsti čerstvé bazalky
sůl, pepř, olivový olej podle chuti
mozzarella nebo burrata

Cibuli nakrájíme na plátky a rychle orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme pokrájená rajčata, česnek, podusíme asi deset minut, pak přidáme bazalku, osolíme, opepříme.

Hned rozmixujeme a na talíři do polévky přidáme olivový olej,ještě další čerstvou nasekanou bazalku a kousky mozzarelly (nebo kus burraty a bazalkový olej). Podáváme s opečenou počesnekovanou bagetou.

Dobrou chuť!

Rajčatová polévka Caprese


Rajčatová polévka Caprese

Rajcatova polevka III

Rajcatova polevka IV

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.