Jarní avgolemono s hráškem

4 porce

1 mladá mrkev
3 řapíky celeru (nebo kousek bulvy)
1 mladý pórek
200 g vyloupaného hrášku
1 velký citrón
4 lžíce rýže
2 vejce
1 l zeleninového vývaru
máslo, olivový olej súl, pepř

čerstvá pažitka nebo kopr

Mrkev, celer a pŕek nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a trochu olivového oleje. Osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kůru, ostrouhanou z citrónu a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rýži a hrášek a vaříme dalších 15 minut. Mezitím rozšleháme vejce se šťávou z citrónu, přidáme naběračku horké polévky. Směs za stálého míchání nalijeme do polévky a odstavíme. Polévka získá krásně krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a ihned podáváme.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.