Salát ze žlutých rajčat ve stylu carpaccio

2 velká žlutá rajčata, vychlazená
4 větší snítky fenyklové nati, nasekané
olivový olej
balsamikový ocet
sůl, pepř nebo špetička chilli lupínků
2 cherry rajčátka, na ozdobu, nakrájená na drobné kousky

Carpaccio tomates jaunes

Salát je úplně jednoduchý, proto hraje velkou roli kvalita použitých dochucovadel. Použijte ty nejlepší, co doma najdete. Balsamiko můžete použít svétlé nebo tmavé, ale můžete ho nahradit i dobrým octem z sherry, nebo jiným jemnějším octem.Fenykl určitě můžete nahradit jinou bylinkou, ale zkuste to s ním, je to nezvyklé a velmi dobré.

Těsně před podáváním žlutá rajčata nakrájíme na tenoučké plátky (nabrousíme si kvůli tomu speciálně nůž, nebo tím někoho pověříme), srovnáme je na talířky nebo na servírovací mísu, posypeme fenyklovou natí, osolíme hrubou solí, kdo má, dá fleur de sel, opepříme nebo poprášíme špetkou chilli lupínků (kdo má, dá piment d´Espelette pro jemnější chuť), pokapeme olejem, octem, ozdobíme nakrájeným cherry rajčátkem a podáváme jako předkrm.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.