Fougasse – provensálský plochý chléb

250 g polohrubé nebo hrubé mouky
sáček sušeného droždí (nebo půlka kostky čerstvého) 125 ml vlažné vody
25 ml olivového oleje
sůl, pepř
hrst posekaných bylinek na pizzu (rozmarýn, tymián, saturejka)

6 cherry rajčat
100 g tvrdého sýra, najkrájeného na hranolky nebo tlustší plátky

Z mouky, droždí, vody, oleje, soli, pepře a bylinek vypracujeme těsto a necháme 1 a půl hodiny kynout. Těsto můžeme udělat i v domácí pekárně.

Fougasse

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Po vykynutí na vále vyválíme čtverec nebo obdélník, potřeme olivovým olejem, poklademe sýrem a půlkami rajčat. Kraje přehneme dovnitř, abychom náplň dobře uzavřeli. Placku obrátíme, stlačíme, uděláme do ní několik hlubších zářezů nožem.

Přendáme ji na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ještě zvrchu olejem a pečeme cca 30 minut.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.