Grilovaný lilek s kozím sýrem a bylinkami

2 malé lilky
olivový olej pepř, sůl

1 balení čerstvého kozího sýra typu Chavroux, Petit Billy, Soignon (může být
i jiný čerstvý sýr – žervé, lučina, almette)
2 hrsti posekaných zelených bylinek – měla jsem pažitku, bazalku, petrželku a oregáno
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Předehřejeme si gril.

Omyté lilky nakrájíme na plátky cca 1 cm silné, poskládáme na plech, vyložený pečicím papírem pokapeme olejem, posolíme, popepříme. Pečeme po každé straně asi 7 minut, nebo dokud nejsou lilky opečené a suché. Necháme vychladnout.

V misce smícháme sýr se smetanou, solí, pepřem a bylinkami. Na talíře skládáme kolečka lilku a prokládáme vrstvami sýrové směsi.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.