Guláš italský

Hovězí guláš na italský způsob (asi :-)

Pro cca 5 osob

1 kg hovězí přední na větší kostky
400 g cibule
2 stroužky česneku
asi 4 dcl vývaru (klidně z kostky)
2 dcl bílého nebo červeného vína
1 lžíce vinného octa
2 lžíce mleté papriky
1 kávová lžička mletého kmína
svazeček tymiánu
2 bobkové listy
2 lžíce citronové kůry – nastrouhané
sůl, pepř
plechovka rajčat
100 g sádla

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, když zesklovatí, přidáme maso, lehce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kmín, chvilku restujeme, pak ocet a víno. Necháme chvíli vařit, aby se víno tak zpoloviny odpařilo, přidáme rajčata, vývar, tymián a bobkový list. Pomalu dusíme, hlídáme, mícháme, asi dvě až tři hodiny, podle potřeby podlejeme horkou vodou. Když je maso úplně měkké, přidáme citrónovou kůru a necháme ještě deset minut dusit.

Kdyby byla omáčka moc tekutá, zaprášíme trochou hladké mouky a rychle ji rozmícháme. Pokud je naopak moc hustá, opatrně naředíme trochou vody. Ochutnáme, dochutíme a je hotovo.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.