Hermelín plněný jablky

1 hermelín nebo menší camembert (lepší!), ne úplně měkký
1 pevné sladké jablko
40 g směsi oříšků, ořechů a mandlí
5 cl calvadosu
2 polévkové lžíce másla

Oloupané jablko bez jádřince nakrájíme na jemné proužky. Orestujeme je na pánvi na jedné lžící másla, asi pět minut. Odstavíme z ohně, oflambujeme calvadosem (zalijeme jablka pálenou a optarně škrtneme sirkou – necháme vyhořet).

Sýr rozkrojíme podélně na tři kolečka, každé patro naplníme jablky a přiklopíme. Celý sýr jemně pomažeme zbylým máslem.

Směs ořechů a mandlí rozmixujeme nahrubo a obalíme v ní sýr po celém povrchu. Uložíme do lednice. Vyndáme alespoň hodinu před podáváním. Můžeme ozdobit sušeným ovocem.

Plneny hermelin

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.