500 g jehněčího nebo hovězího masa, libového, jemně namletého
2 plátky bílého toastového chleba, nebo 1 rohlík
trochu mléka
400 g sekaných rajčat v plechovce
2 větší cibule
1 plechovka cizrny
1 lžíce ras el hanout
2 šálky kuřecího vývaru nebo vody
římský kmín špetka
chilli špetka
olivový olej
pepř, sůl
Chléb nebo rohlík nakrájíme na kousky, namočíme v mléce. V míse smícháme maso, vymačkaný chléb, lžíci ras el hanout, osolíme, ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5 cm.
Cibuli nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuličky, jen aby dostaly barvu. Vyjmeme, na místo kuliček dáme cibuli, chvilku opékáme, přidáme kmín a chilli, rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a chvíli dusíme. Po chvilce do omáčky vložíme masové kuličky, okapanou cizrnu a dusíme ještě asi dvacet minut, až je omáčka pěkně hustá.
Podáváme s kuskusem, rýží nebo jen s plackami.