Králík na bílém víně se sušenými rajčaty a olivami

Pro 6 osob

6 kousků králíka
100 g uzené slaniny (třeba pancetta)
1 pokrájená cibule
4 stroužky česneku, neoloupané
12 oliv
6 větších sušených rajčat
3 dcl bílého vína
olivový olej
máslo
čerstvý tymián, petrželka, bobkový list (bouquet garni)
proužek pomerančové kůry
sůl, pepř

Ve větším, nejlépe litinovém kastrolu osmažíme slaninu na olivovém oleji, vyndáme,v tuku opečeme porce králíka, opět vyndáme, přidáme kousek másla, cibuli a česnek, stále vcelku a neoloupaný. Lehce opékáme, až všechno jemně zezlátne. Vrátíme do kastrolu králíka, slaninu, přidáme bouquet garni, pomerančovou kůru, zalijeme vínem a necháme chvíli povařit bez pokličky. Pak přiklopíme a dáme na hodinu a půl do trouby, vyhřáté na 160°.

Vytáhneme z trouby a necháme cca 10 minut odpočinout.

Králíka vyndáme, přidáme rajčata, překrojená napůl, olivy, opět kousek másla a kapku olivového oleje. Ochutnáme, případně osolíme, dopepříme.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.