Kuřecí závitky plněné grilovanou paprikou

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA4 kuřecí prsní řízky
4 menší červené papriky
1 mozzarella 250 g
4 lžíce strouhaného parmezánu
pár lístků bazalky česnek
sůl, pepř

 

Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a naskládáme slupkou nahoru na plech. Dáme pod gril a pečeme 15- 20 minut, až z větší části zčernají. Vyndáme je do misky, přetáhneme fólií a necháme deset minut vychladnout. Oloupeme.

Poivrons grillés

Řízky rozřízneme podélně napůl, jako bychom chtěli dělat kapsu, rozevřeme je a rozklepeme na tenké velké plátky. Můžeme také použít váleček na nudle, maso v tom případě dáme na prkénko, přikryjeme fólií a rozválíme do potřebné velikosti. Plátky masa lehce osolíme, opepříme, vnitřní část potřeme česnekem, posypeme parmezánem, poklademe paprikami, lístky bazalky a mozzarellou, nakrájenou na kolečka. Opatrně zavineme. Svrchu zase maličko osolíme a opepříme. Každý závitek pevně zabalíme do fólie, uděláme zkrátka taková jelita, která následně ještě zabalíme do alobalu, aby pěkně držela tvar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

V hrnci přivedeme k varu vodu s kostkou slepičího bujónu a závitky asi třicet minut vaříme. Necháme ve vývaru vychladnout. Potom vyjmeme, opatrně rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Podáváme s bramborovou kaší, se zeleným salátem, nejlépe mesclun, ale jakákoliv směs je dobrá, pokapané trochou olivového oleje, s bagetou.

Závitky se hodí i jako studený nářez, pokud je připravujeme předem, necháme je přes noc ztuhnout v lednici a krájíme na tenké plátky.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.