Kuře na víně a pomeranči

6 porcí kuřete s kostí a kůží
1 velká cibule, nakrájená na proužky
2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 dcl pomerančové šťávy
1 dcl suchého červeného vína
0,5 dcl balsamikového octa
1 polévková lžíce medu
větvička čerstvého rozmarýnu sůl, pepř
trochu oleje nebo másla
Kure pomeranc rozmaryn

V kastrolu na tuku orestujeme cibuli, dáme na stranu, na té samé pánvi opečeme osolené a opepřené kousky kuřete. Když mají trochu barvu, vrátíme cibuli, přilijeme víno, necháme odpařit, přidáme pomerančovou šťávu, balsamico, zázvor, med a rozmarýn a dusíme pod pokličkou na malém plameni asi hodinu. Pokud na konci dušení zbývá moc tekutiny, zvýšíme plamen a necháme zredukovat. Ochutnáme, případně dosolíme a podáváme s rýží a salátem z čerstvého špenátu.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.