Sečuánský lilek s rajčaty a koriandrem

4 porce jako předkrm

1 lilek cca 400 g
2 větší zralá rajčata (asi 300 g)
1/2 zelené chilli papričky (nepálí tolik, kdo chce, dá si červenou)
velká hrst čerstvých koriandrových lístků
2 stroužky česneku
1,5 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
2 kávové lžičky rýžového octa
1 kávová lžička sezamového oleje
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Lilek oloupeme, odkrojíme konce, podélně ho rozpůlíme a uvaříme 25-30 minut v páře. Necháme zchladnout.

Papričku nasekáme nadrobno, stejně jako česnek. rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kousky. Všechno rozmělníme v hmoždíři (nebo rozmixujeme – potom si ingredience nakrájíme na větší kousky).

Koriandr nasekáme nadrobno, vmícháme do rajčatové směsi, přidáme olej, ocet a sójovou omáčku, zamícháme.

Lilek dáme na talíře, pokryjeme omáčkou, opepříme čerstvě mletým pepřem a hrubou solí.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.