Lilková kaše po indicku

3- 4 osoby

2 pěkné střední lilky
4 větší brambory
neutrální rostlinný olej

1 cibule
1 kávová lžička kmínu
1 cm kořene zázvoru
1 stroužek česneku
2 zelené papričky (jelikož neměla, dala jsem jednu a půl obyčejné červené papriky)
70 g DOBRÉHO rajčatového protlaku (použila jsem rozmixovaná sušená rajčata)
1 kávová lžička kurkumy
1 kávová lžička mletého koriandru
sůl

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Omyté lilky nakrájíme na silná kolečka a vaříme je v osolené vodě cca 15 minut, Necháme okapat.

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek (dala jsem víc než jeden stroužek), papričky a zázvor drobně nasekáme. V hluboké pánvi osmažíme kmín na 2 lžících oleje. Když začne lehce hnědnout, přidáme cibuli, po chvíli česnek, zázvor a papričky. Restujeme asi 5 minut. Přidáme protlak, kurkumu a koriandr. Zamícháme a několik okamžiků necháme prohřát. Přidáme lilky a brambory rozmačkané na kaši (kdo chce, může mixovat, já jsem použila vidličku), řádně promícháme, případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo plackami.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.