4 střední lilky
2 střední mozzarelly
3 velká zralá rajčata
1 stroužek česneku
70 g parmezánu vcelku
15 cl balsamikového octa
15 cl olivového oleje
hrst lístků bazalky sůl, pepř
Omytým lilkům odkrojíme konce a nakrájíme každý podélně na šest plátků. Osolíme jemnou solí a necháme v sítku asi hodinu vypotit. Osušíme je a opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu, lehce potřené olejem, do zhnědnutí. Osušíme opět, tentokrát od oleje a odložíme.
Ocet necháme v kastrůlku zredukovat, asi 5 minut, až nám vznikne sirupovitá tekutina.
Rajčata oloupeme, zbavíme peciček a nakrájíme nadrobno. Na pánvi je dvě minutky prohodíme s nasekaným česnekem. Osolíme, opepříme. Mozzarellu nakrájíme na špalíčky.
Na každý plátek lilku dáme trochu rajčat, pár lístků bazalky, špalíček mozzarelly a zamotáme. Na talíři posypeme plátky parmezánu a přidáme balsamikovou redukci. Podáváme vlažné, studené, ale nedáváme do lednice.
Dobrou chuť!
Préparation : 35 mn Attente : 1 h Cuisson : 15 mn