Matlouh – marocký chléb

500 g hrubé mouky
12 g droždí (použila jsem čerstvé, ale asi by šlo i sušené, jen nevím, kolik je ekvivalent)
1 kávová lžička soli
3 dcl vlažné vody

trochu hrubé mouky na válení placek

Do mísy dáme mouku se solí, uděláme uprostřed důlek, kam nalijeme trochu vody, ve které jsme rozmíchali droždí. Za přilévání zbylé vody vypracujeme těsto, které tvoří kouli a nelepí se na stěny mísy. Celou tuto fázi můžeme nechat provést domácí pekárnu.

Matlouh kynutiRozdělíme těsto na čtyři kusy, z každého uděláme kouli a necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.

Po hodině každou kouli rozválíme na placku na pomoučené utěrce, rozehřejeme si těžkou pánev a nasucho pečeme každou placku zvlášť. Je třeba péct chléb pomalu, aby se nespálil zvenčí a nezůstal syrový uprostřed.Matlouh II

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.