Chleboví medvídci

Nemusí to být zrovna medvídci, pokud vás napadne, jak udělat jinou zvěř…

200 g hladké moukyChlebovi medvidci II
10 g cukru
3 g soli
60 g vlažné vody
60 g vlažného mléka
10 g povoleného másla
2 kávové lžičky sušeného droždí

Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme teplé mléko, vodu, cukr a droždí a pomocí robotu zaděláme těsto. Pracujeme rychle, nepropracováváme moc, jen aby se nám vytvořila koule. Pak začneme přidávat změklé máslo, kousek po kousku, až získáme hladké a elastické těsto. Dáme do mísy a na teplém místě necháme asi hodinu kynout.

Po hodině z těsta odebereme 20 kousků asi po jednom gramu, uděláme z nich kuličky, které nám budou sloužit za ouška. Ze zbytku těsta uděláme deset větších koulí, všechno přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout asi 20 minut. Poté každou kouli trochu splácneme, aby se nevytvořily vzduchové kapsy a necháme kynout ješě asi půl hodiny.
Chlebovi medvidci pred

Troubu rozhřejeme na 200°C.

Vytvoříme vždy z jedné velké a dvou malých kouliček hlavu, posadíme na plech vyložený pečícím papírem, teplotu ztlumíme na 180°C a pečeme asi 15 minut.

Po upečení uděláme medvídkům obličeje jedlou barvou a vyšleme je do boje, vybavené marmeládovou nebo jinou municí!        Chlebovi medvidci

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.