papriky
čerstvý sýr
zelené bylinky (pažitka, petrželka, bazalka)
podle chuti česnek
sůl, pepř
Moc jsem si oblíbila výrobu čerstvého sýra podle receptu zde
a protože je ho docela dost a objevila jsem zároveň zdroj miniaturních barevných paprik, napadlo mě to zkombinovat. Protože papriky jsou roztomilé a malinké, přišlo mi riskantní je grilovat a loupat, mohla bych přijít o podstatnou část dužiny. Rozhodla jsem se zkusit, co udělá, když je lehce povařím. A vyšlo to perfektně, dokonce jako vedlejší produkt jsem získala prima kuřecí polévku, vařená s paprikami. Ale to až příště…:- ).
Papriky, mohou být i ty normální, větší, zbavíme stopky a vykrojíme semínka a bílá žebra. Necháme je vcelku. Dáme si vařit větší množství vody s trochou oleje, vinného octa, soli, červeného pepře a pár lístky bazalky. Očištěné papriky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Vyndáme, necháme okapat a vychladit.
Mezitím si smícháme čerstvý sýr (můžeme použít i jiný čerstvý sýr, klidně i kozí, typ třeba Chavroux, Petit Billy) s nasekanými bylinkami, malým množstvím utřeného česneku, pepřem – osolíme, je-li potřeba a touto směsí potom pečlivě naplníme vychladlé papriky. Necháme řádně vychladit a před podáváním pokapeme olivovým olejem.
Dobrou chuť!