Plněné sardinky Riviera

Recept podle Alaina Ducasse.

18 čerstvých sardinek, vykuchaných, očištěných, umytých
3 rajčata
olivový olej ovocný ocet (použila jsem malinový)

Na náplň:

200 g čerstvého špenátu
200 g bílého pečiva nakrájeného na plátky
30 cl smetany nebo mléka
2 oeufs
80 g parmezánu (neměla jsem, tak jsem použila Gran Moravia)
6 sušených rajčat v oleji
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekaných bylinek, petrželka, koriandr, bazalka
sůl, pepř

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Troubu zahřejeme na 220°C.

Špenát spaříme a necháme dobře okapat. Housku namočíme do mléka, vymačkáme. Všechny přísady do náplně rozsekáme nadrobno, smícháme s vymačkanou houskou, osolíme, opepříme, naplníme připravené rybičky, dáme do vymazané zapékací misky, případně zbylou nádivku rozložíme kolem, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 až 20 min.

Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme kyselá semínka, nakrájíme na drobné kousky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a malinovýcm (nebo jiným, ovšem DOBRÝM) octem. Podáváme sardinky velmi horké se salátem a pečivem (bageta, focaccia, ciabatta….).

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.