Rajče Melba s rukolovým pestem

Slaná variace na dezert Broskev Melba. Spojení rajčat, drsné chuti rukoly a šlehané smetany hladí v krku.

www.quiveutdufromage.com

pro 4 osoby

velká hrst rukoly 8 cl olivového oleje (čím lepší, tím lepší!)
2 velká rajčata
2 sušená rajčata v oleji
1 šalotka (vynechala jsem)
1 dcl smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř, červený pepř lžíce citrónové šťávy, kapka vinného octa (ne tmavé balsamico, obarvilo by rajčata)

Tomate pesto roquette

Šlehačku ušleháme dotuha s trochou soli.

Rukolu rozmixujeme s 5 cl oleje, solí a pepřem, přidáme citrónovou šťávu.

Rajčata oloupeme (ponoříme na chvíli do vařící vody, pak slupku nařízneme a stáhneme), zbavíme semínek (sníme je bezprostředně!) a nakrájíme nadrobno. Šalotku a sušená rajčata nakrájíme též nadrobno. Smícháme šalotku, oba druhy rajčat, jemně osolíme, opepříme, zakápneme octem, přidáme pár zrnek červeného pepře.

Do skleniček nebo misek dáme vrstvu rajčat, vrstvu šlehačky a přelijeme rukolovým pestem. Já jsem navrch posadila kolečko minipapričky, plněné domácím čerstvým sýrem.

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.