Rajma

Rajma – červené fazole po indicku

250 g červených fazolí, namočených noc předem
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
kousek čerstvého zázvoru, nasekaný nadrobno, nebo půl lžičky sušeného 1/2 plechovky drcených rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku (vynechala jsem a přidala víc rajčat)
1 a 1/2 lžíce curry koření
1 a 1/2 kávové lžičky kurkumy
1 kávová lžička papriky
1 kávová lžička římského kmínu
pár stonků čerstvého koriandru 2 bobkové listy
2 hřebíčky
pár zrnek černého pepře sůl několik lžic oleje

Předem namočené fazole dáme do asi 8 dcl vody, přidáme lžičku kurkumy, bobkové listy, hřebíček, pepř a osolíme. Vaříme asi půl hodiny, nebo dokud nejsou fazole měkké. Nakonec scedíme, ale necháme si trochu vody z vaření.

Mezitím rozehřejeme olej v kastrolu, přidáme kmín a cibuli a restujeme. Když začne cibule zlátnout, přidáme curry, papriku, česnek a zázvor. Zamícháme, přidáme rajčata a případně protlak. Osolíme, zamícháme a necháme asi 5 minut bublat. Do směsi přidáme fazole, naředíme trochou vody od vaření (tak, jak si přejete mít jídlo husté), fazole trochu pomačkáme a necháme povařit ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme čerstvý koriandr.

Zbylo mi pár plátků syrového lilku, takže jsem je nakrájela na malé kousky a přidala ve fázi restování k cibuli. V původním receptu nebyl, ale bylo to s ním moc dobré.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.