Treska s grilovanou zeleninou

Grilovaná zelenina

1 lilek
1 cuketa
2 – 3 papriky
rajčátka

Je to trochu pracné, ale stojí za to si s tím pohrát :-).

Papriky rozpůlit, vyndat semínka a vůbec vnitřky, položit slupkou nahoru na suchý plech a dát pod gril asi na patnáct až dvacet minut. Musí úplně zřernat (aspoň ze sedmdesáti procent povrchu). Nebát se! Opečené a horké vidličkou vyndat do skleněné nebo porcelánové misky, přetáhnout fólií, nechat asi čtvrt hodiny zapařit. Potom z paprik sloupat slupku, nakrájet na proužky nebo tak a dát do misky.

Lilek umýt, neloupat, odkrojit konce, podélně rozkrojit a nakrájet na plátky asi půl centimetru silné.

Naskládat na plech, osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem, dát pod gril a grilovat do lehkého zhnědnutí (v půlce pečení otočit). Vyndat lilek do misky k paprikám.

Totéž provést s cuketou. Přidat ji do misky k lilku.

Všechnu zeleninu promíchat, přidat trochu česneku, opepřit, trochu oregana nebo bazalky (podle chuti – nejlepší je čerstvá, jasně :-) ), olivový olej a pár malých rajčátek (můžete je přidat ke konci grilování cukety, jen tak, aby trochu popraskala). Můžete přidat i pažitku, zelenou cibulku, nebo cokoliv podle chuti.

Rybu osolit, zakápnout olejem, citrónem, můžete přidat trochu červeného pepře a ogrilovat nebo opéct na pánvi.

Celé to pojídat s bagetou.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.