Grilovaná zelenina
1 lilek
1 cuketa
2 – 3 papriky
rajčátka
Je to trochu pracné, ale stojí za to si s tím pohrát :-).
Papriky rozpůlit, vyndat semínka a vůbec vnitřky, položit slupkou nahoru na suchý plech a dát pod gril asi na patnáct až dvacet minut. Musí úplně zřernat (aspoň ze sedmdesáti procent povrchu). Nebát se! Opečené a horké vidličkou vyndat do skleněné nebo porcelánové misky, přetáhnout fólií, nechat asi čtvrt hodiny zapařit. Potom z paprik sloupat slupku, nakrájet na proužky nebo tak a dát do misky.
Lilek umýt, neloupat, odkrojit konce, podélně rozkrojit a nakrájet na plátky asi půl centimetru silné.
Naskládat na plech, osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem, dát pod gril a grilovat do lehkého zhnědnutí (v půlce pečení otočit). Vyndat lilek do misky k paprikám.
Totéž provést s cuketou. Přidat ji do misky k lilku.
Všechnu zeleninu promíchat, přidat trochu česneku, opepřit, trochu oregana nebo bazalky (podle chuti – nejlepší je čerstvá, jasně :-) ), olivový olej a pár malých rajčátek (můžete je přidat ke konci grilování cukety, jen tak, aby trochu popraskala). Můžete přidat i pažitku, zelenou cibulku, nebo cokoliv podle chuti.
Rybu osolit, zakápnout olejem, citrónem, můžete přidat trochu červeného pepře a ogrilovat nebo opéct na pánvi.
Celé to pojídat s bagetou.