Red velvet cupcakes

Asi jediný recept, který uvádím v hrníčkové formě, protože se mi ze všech pokusů o red velvet těsto osvědčil nejvíc.
Použijte 200 ml šálek na čaj.

Red velvet cupcake II

Na 11 cupcakes

1 1/4 šálku mouky
3/4 šálku cukru
1/2 kávové lžičky sody
1/2 kávové lžičky soli
1/2 kávové lžičky kakaa
3/4 šálku oleje
1/2 šálku kyšky
1 velké vejce
1 pol. lžíce červené barvy
1/2 kávové lžičky bílého octa
1/2 kávové lžičky vanilky

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si papírové košíčky do normální formy na muffiny.

V míse prosijeme dohromady mouku, cukr, sodu, sůl a kakao.

V další míse smícháme olej, vejce, kyšku, barvu, ocet a vanilku. Přidáme suchou směs a dobře promícháme.

Naplníme košíčky do 2/3 a pečeme cca 20-22 minut. Necháme kompletně vychladnout před nanášením krému.

Krém: 125 g mascarpone nebo smetanového sýra
50 g šlehačky
pár kapek vanilkového aromatu 2 lžíce moučkového cukru
pár kapek citrónové šťávy

Mascarpone rozmícháme s cukrem a citrónovou šťávou a vanilkou. Šlehačku ušleháme a opatrně vmícháme do krému. Dáme do zdobicícho sáčku a
nastříkáme na muffiny hezkou ozdobu

Red velvet cupcake po

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.