Crumble s jahodami a rebarborou

Jednoduchý a skvělý dezert pro jarní menu.

na 5 porcí

4 průměrné stonky rebarbory
oříšek másla
1 polévková lžíce hnědého cukru
trochu nastrouhané kůry z limetky nebo citrónu

asi 300 g jahod

na crumble:
40 g hnědého cukru
40 g polohrubé mouky
60 g mletých mandlí
40 g másla

Připravíme si kompot z rebarbory. Omyjeme stonky, oloupeme a nakrájíme na drobné špalíky. V kastrůlku rozpustíme oříšek másla, přidáme rebarboru a asi minutu restujeme. Přidáme cukr a necháme vařit ještě asi 2 minuty. Stáhneme z ohně a přidáme citrónovou kůru.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Na crumble smícháme všechny ingredience v míse, promneme rychle mezi prsty, až vznikne trochu vlhčí drobenka.

Do zapékacích mističek dáme pokrájené jahody, na ně lžíci rebarborového kompotu a hustě posypeme drobenkou. Pečeme cca 15 minut.

Podáváme vlažné nebo úplně vychladlé, pocukrované trochou moučkového Crumble rhubarbe fraisecukru.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.