Dortíky s ovocem a mascarpone

6 dortíků o průměru 8 cm

Piškotový plát:
3 vejce
150 g cukru
150 g hladké mouky
1 polévková lžíce kakaa
4 lžíce vařící vody
malá špetka soli

Krém: 250 g mascarpone
2 polévkové lžíce moučkového cukru
230 ml šlehačky

Dortik

Troubu vyhřejeme na 180°C.

Žloutky ušleháme s cukrem za přidávání vařící vody do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh a mouku s kakaem a nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 10 minut.

Mezitím si smícháme mascarpone s cukrem, šlehačku ušleháme dohusta a lehce vmícháme do mascarpone.

Z vychladlého plátu vykrajujeme kolečka, ve tvořítku potom skládáme jedno piškotové kolečko, vrtsvu krému, druhé kolečko. Vršek dortíku potřeme trochou krému a ozdobíme ovocem.

Print Friendly, PDF & Email

1 komentář

  • Eja napsal:

    Na Labu to máš ještě ve verzi „co ze zbytky piškotu“, jsem to ještě trochu vylepšila. Zbytky piškotu rozkutrované tyčákem, javorový sirup a marmeláda ze sevilských pomerančů. Kuličky obalit v kakau. Hodně dobrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.