Čokoládový fondant s pusinkou – mražený

Pro 6 osob

100 g hořké čokolády, nejvíce ale 70%
75 g másla
2 žloutky
150 ml šlehačky
70 g cukru
6 malých pusinek

mletý kokos, mleté oříšky, pistácie, mandle…

Čokoládu rozpustíme s máslem v mikrovlnné troubě – raději 3 x 30 vteřin, abychom ji vždycky promíchali a nepřehřáli. Když je směs hladká, necháme zchladnout. Žloutky šleháme s cukrem, dokud směs nezbělá a nezvětší tak třikrát objem. Můžete pro ulehčení přidat při šlehání lžíci až dvě vařicí vody. Přidáme vychladlou čokoládu, rozmícháme pečlivě.

Šlehačku ušleháme dotuha a opatrně ji vpravíme do čokoládové směsi.

Připravíme si šest polokulatých formiček nebo misek, vyložíme je potravinářskou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Doprostřed každé misky zatlačíme malou pusinku. Zabalíme i zvrchu a dáme zmrazit.

Choco fondant au meringue II

Před podáváním vyndáme dezerty z mrazáku 15 minut předem, ještě zmrzlé obalíme v kokosu nebo něčem jiném a servírujeme.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.