Jahodový koláč z listového těsta s mascarpone

Rychlý a téměř bezpracný koláč.

1 balení listového těsta v roli s pečícím papírem

500 g zralých jahod
250 g mascarpone
4 lžíce kysané smetany
4 lžíce moučkového cukru (nebo prostě podle chuti, méně,
nebo více)

2 lžíce plátkových mandlí, nasucho opražených na pánvi

Troubu zahřejem na 180°C.

Koláčovou formu vyložíme listovým těstem (papír ponecháme), přebytečné těsto odstříhneme nůžkami, pečlivě vytvoříme okraje, těsto propícháme vidličkou na mnoha místech a upečeme do zlatova (asi 20 minut, podle trouby). Necháme vychladit.

V misce smícháme mascarpone se smetanou a cukrem, směs natřeme na upečený korpus. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky, půlky, nebo jiné kousky a rovnoměrně narovnáme na krém. Povrch posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme.

Necháme rozležet asi hodinu v lednici.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.