Těsto na korpus:
200 g hladké mouky
120 g másla
trošku ledové vody (3 – 4 lžíce) sůl (pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli… co nás napadne)
Náplň: 2 dcl mléka
1 dcl smetany
3 vejce
hrst strouhaného sýra sůl, pepř
2 kuřecí prsní řízky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 cibule
1 nebo 2 stroužky česneku
1 limetka
1 kávová lžička drceného kmínu
1 kávová lžička mleté papriky
1/2 kávové lžičky sušeného chilli
1/2 kávové lžičky koriandrových semínek
sůl, pepř olej případně zelená cibulka nebo jíné zelené natě (použila jsem úplně mladý jarní česnek)
Připravíme těsto – mouku dáme na vál, přidáme špetku soli, případně mák nebo jiné sypké ochucovadlo, nakrájíme dokola studené máslo, uprostřed uděláme důlek, ve kterém rozkvedláme pár lžic ledové vody a rychle zpracujeme těsto, až se vytvoří hladká hmota. Uděláme z ní kouli a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Těsto lze udělat i v robotu, všichni to tvrdí, ale já to ještě nezkoušela, mám raději práci rukama :-).
Troubu předehřejeme na 160°C.
Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou nebo dortovou formu 22-24 cm, vytvoříme hezké okraje, těsto propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme fazolemi, čočkou atp. a pečeme cca 30 minut. Alobal se zátěží odstraníme. Takto vytvořený korpus můžeme použít bud´ hned, nebo si ho připravit dopředu a použít až těsně před přípravou koláče.
Na náplň smícháme mléko, smetanu, celá vejce a sýr se špetkou soli a pepře.
Kuřecí prsa a obě papriky nakrájíme na tenké nudličky. Limetku omyjeme, kůru ostrouháme, šťávu vymačkáme. Maso smícháme s kořením, rozpálíme olej na pánvi a maso zprudka orestujeme, cca 5 minut, až se trošku opeče. Dáme stranou a na té samé pánvi opékáme cibuli, nakrájenou na drobno, s česnekem, po chvilce přidáme papriky. Po asi deseti minutách vrátíme do pánve maso, přidáme limetkovou štávu a zelenou cibulku. Zamícháme, ochutnáme, dosolíme, dopepříme a směsí poklademe základ na koláč. Povrch zalijeme směsí vajec a mléka.
Pečeme 45 minut.
Na talíři můžeme pokapat citrónovou šťávou a trochou hrubé soli.