Quiche se špenátem a lososem

Na těsto:

200 g hladké mouky
120 g másla
trochu ledové vody sůl

Mouku dáme na vál, osolíme špetkou soli, doprostřed uděláme důlek, okolo nastrouháme studené máslo, do důlku nalijeme tak tři lžíce vody, rozmícháme, aby nám nevytekla a pak rychle zpracujeme těsto, až nám vznikne hladká koule. Necháme v chladnu hodinu odpočinout.

Na náplň:

600 g čerstvého špenátu
200 g čerstvého lososa, nakrájeného na kousky, osoleného, ocitrónovaného, opepřeného
3 vejce
1,5 dcl kysané smetany nebo creme fraiche
100 g strouhaného parmezánu
špetka muškátového oříšku sůl, pepř olej

Troubu rozehřejeme na 200°C.

Těsto rozválíme do formy a propícháme vidličkou.

Quiche losos spenat IINa oleji orestujeme špenát s trochou česneku  a soli, když zvadne a pustí vodu, přendáme ho do cedníku a necháme okapat. Vymačkáme z něj všechnu vodu, přendáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, sýr, sůl, pepř a muškátový oříšek. Dobře promícháme, navršíme na těsto, navrch dáme kousky lososa, pokapeme olivovým olejem a pečeme cca 30 minut, nebo až je povrch koláče zlatý.

Print Friendly, PDF & Email

2 komentáře

  • Andrea napsal:

    Ooo, dakujem za tento recept. Zobrala som si z neho inspiraciu. Quiche je fantasticky, vyborna kombinacia chuti. Udeneho lososa som mala 1.x pre 2 tyzdnami a “prepadla” som jeho chuti.

  • Petra napsal:

    Taky děkuji, Andreo. Kombinace losos-špenát je na jistotu, zkusím to někdy i s tím uzeným.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.