Těsto na korpus:
200 g hladké mouky
120 g másla
trošku ledové vody (3 – 4 lžíce)
sůl
(pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě
lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli… co
nás napadne)
Náplň:
1 cibule, nakrájená na plátky
1 červená paprika, na větší kousky
1 lilek, na kostky
1 cuketa, na plátky
3 lžíce sekaných rajčat
čerstvý tymián – jen lístky, 2 bobkové listy, pepř, sůl
2 vejce
2 lžíce kysané smetany
1 dcl mléka nebo smetany
trochu strouhaného sýra (nemusí být)
Na gremolatu:
jemně nastrouhaná kůra z 1 omytého citrónu
svazek petrželky, posekané
1 stroužek česneku, rozdrcený
Všechno smícháme v misce.
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu – postupně paprika, cuketa a nakonec lilek, přidáme koření, sůl, polovinu gremolaty a dusíme ještě 10 minut.
V jiné misce si smícháme vejce, smetanu, mléko.
Těsto rozválíme do formy, propícháme vidličkou, na těsto rozprostřeme zeleninu, zalijeme vaječnou směsí a pečeme cca 40 minut. Po vytažení z trouby posypeme povrch zbytkem gremolaty. Na obrázku je verze s tenkými proužky choriza, což bylo taky moc dobré.
Podáváme teplé nebo vlažné.