Quiche s ratatouille a gremolatou

Těsto na korpus:
200 g hladké mouky
120 g másla
trošku ledové vody (3 – 4 lžíce)
sůl
(pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě
lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli… co
nás napadne)

Náplň:
1 cibule, nakrájená na plátky
1 červená paprika, na větší kousky
1 lilek, na kostky
1 cuketa, na plátky
3 lžíce sekaných rajčat
čerstvý tymián – jen lístky, 2 bobkové listy, pepř, sůl

2 vejce
2 lžíce kysané smetany
1 dcl mléka nebo smetany
trochu strouhaného sýra (nemusí být)

Na gremolatu:
jemně nastrouhaná kůra z 1 omytého citrónu
svazek petrželky, posekané
1 stroužek česneku, rozdrcený

Všechno smícháme v misce.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu – postupně paprika, cuketa a nakonec lilek, přidáme koření, sůl, polovinu gremolaty a dusíme ještě 10 minut.

V jiné misce si smícháme vejce, smetanu, mléko.

Těsto rozválíme do formy, propícháme vidličkou, na těsto rozprostřeme zeleninu, zalijeme vaječnou směsí a pečeme cca 40 minut. Po vytažení z trouby posypeme povrch zbytkem gremolaty. Na obrázku je verze s tenkými proužky choriza, což bylo taky moc dobré.

Podáváme teplé nebo vlažné.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.