Dnešní recept na rybí kuličky je trochu exotický. Ale je moc dobrý a velmi rychlý. Jen je třeba použít opravdu dobrou rybu s bílým masem. Kuličky při dodržení receptu budou držet dobře, nemusíte se bát. A už mě nic dalšího nenapadá, snad jen, že recept je z posledního čísla časopisu Saveurs, takže tady je recept:
Rybí kuličky s kokosovou omáčkou
Na kuličky:
500 g světlé tresky (treska obecná) bez kůže
1 bílek
4 jarní cibulky
asi 2cm kořene zázvoru
2 špetky drcených chilli papriček
hrst posekaných lístků koriandru
sůl, pepř
250 g malých žampionů (nemusí být)
Na omáčku:
200 ml kokosového mléka
2 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
1 limetka
pár lístků koriandru
sůl
Připravíme si kuličky. Rybí maso pokrájíme nebo rozmixujeme, ne příliš najemno. Cibulky včetně natě pokrájíme nadrobno, smícháme v misce s nastrouhaným zázvorem, koriandrem, vaječným bílkem a chilli, dobře promícháme s rybím masem, osolíme a opepříme podle chuti. Z hmoty utvoříme kuličky o velikosti pingpongového míčku, na pařák rozmístíme žampiony, lehce osolíme a na ně rozložíme kuličky. Vaříme cca 10 minut.
Mezitím si připravíme omáčku. Kokosové mléko v kastrůlku prohřejeme s chilli omáčkou, šťávou z limetky, osolíme a přihodíme lístky koriandru.
Podáváme kuličky s rýží basmati nebo s černou rýží, přelité omáčkou.
Dobrou chuť!
2 komentáře
Přečti si ještě jednou postup…šotek řádil…v kuličkách není rybka a „o velikosti…“ čeho? :-))
Děkuji za připomínku, opraveno. Kuličky o velikosti byl opravdu příliš široký pojem :-).