Dnes pro vás mám jen kraťoučký, zato stoprocentně letní salát. Pokud budete mít čerstvá rajčátka, jahody i bazalku, za pár minut budete mít na stole lahůdkový salát, po kterém se zapráší. Kombinace je sice trochu výstřední, caprese s jahodami!, ale vůbec se jí nebojte. Když nebudete mít zralá cherry rajčata, použijte klidně i velká červená, ale měla by být také hezky zralá, sladké chuti. Neuvádím žádnou gramáž, záleží na tom, pro kolik strávníků budete salát vyrábět. Jahody by ale neměly nad rajčaty převažovat. Tady je recept:
Salát Caprese s jahodami
směs různobarevných cherry rajčat
několik dobře zralých jahod
jarní cibulka s natí
mini mozzarella
čerstvá bazalka
balsamicový ocet
sůl, pepř
Rajčátka přepůlíme, jahody nakrájíme na čtvrtky, cibulku na drobná kolečka a na talíři promícháme. Obložíme kuličkami mini mozzarelly, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a balsamicovým octem podle chuti a posypeme čerstvou bazalkou, natrhanou na kousky. Hned podáváme s bílým pečivem, třeba focacciou, nebo prostě něčím, do čeho se dobře nacucne zbylá šťáva ze salátu.
Dobrou chuť!