Coppa je italská specialita, nasolená a okořeněná vepřová krkovice, navlečená ve střívku, svázaná a sušená několik měsíců. K okořenění se používá mimo jiné i hřebíček a skořice, takže chuť coppy je opravdu specifická. Pokud se vám nepodaří ji sehnat, použijte dobrou a libovou slaninu, postup zůstane stejný. Takže na salát s opečenou hruškou a Coppou potřebujeme:
pro 4 strávníky
několik hrstí míchaného salátu, nejradějí směs mladých lístků (mesclun)
1 menší červená cibule
2 hrušky
pár silnějších plátků coppy
hrst jader vlašských ořechů
čertsvý kozí sýr podle chuti
olivový olej
balsamicový ocet
sůl, pepř
Salát opatrně omyjeme a osušíme. Coppu opečeme dokřupava na pánvi a necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Hrušku nakrájíme na osminky,
zbavíme jádřinců a na pánvi, kde jsme opékali coppu opečeme dozlatova. Cibuli nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Listy salátu a plátky cibule rozložíme na talíře, pokapeme balsamikem, olivovým olejem, osolíme, opepříme. Na salát nalámeme opečenou coppu, rozložíme
kousky hrušky, ořechy a navrch rozdrobíme kozí sýr. Pojídáme s opečenou bagetou, nebo s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!