Salát ze syrové žluté řepy

Červená řepa je už stálicí v našem jídelníčku. Se žlutou řepou to zatím není tak horké. Pokud ji ale někde na trhu potkáte, neváhejte a kupte ji. Je moc dobrá klasicky pečená, jako přísada do bramborové kaše nebo dokonce i syrová. Jako v dnešním receptu, což je salát ze syrové žluté řepy. Je to jednoduché, rychlé a velmi velmi dobré. A vsadím se, že je to určitě i hrozně zdravé :-).

Salát ze syrové žluté řepy

Salát ze syrové žluté řepy

Pro cca 4 strávníky

2 střední bulvy žluté řepy
citrónová šťáva
2 stroužky česneku
vrchovatá kávová lžička hrubozrnné hořčice
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce octa z cidru (nebo balsamikového octa)
1 kávová lžička medu
sůl, pepř

Pár cherry rajčátek a několik lístků koriandru a kopru. Kdo má raději bazalku, může použít bazalku, nebo třeba petrželku. Nebo směs bylinek.

Řepu oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky, plátky zase na tenoučké proužky. V misce je promícháme s citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

Salát ze syrové žluté řepy

Česnek rozmačkáme a prošleháme s ostatními přísadami. Promícháme s řepou a necháme asi hodinu vychladit v lednici. Před podáváním přidáme
cherry rajčátka, překrojená napůl a posypeme lístky bylinek. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

3 komentáře

  • Anonym napsal:

    ?

  • Jaroslav Makovička napsal:

    Výborný recept. Víc nám chutnal z vařené řepy, podruhé jsme ho vylepšili lžičkou zázvorové šťávy.

  • Petra napsal:

    Díky za důvěru. Jsem ráda, že chutnalo. Zázvor se myslím chuťově dobře hodí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.