Quiche s krémem z grilovaných paprik

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Těsto na korpus:

200 g hladké mouky
120 g másla
trošku ledové vody (3 – 4 lžíce)
sůl
(pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě
lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli… co
nás napadne)

Náplň:
2,5 dcl mléka
1 dcl smetany
3 vejce
sůl, pepř

200 g čerstvého kozíko sýra (Chavroux, Petit Billy)

4 velké červené papriky
50 g loupaných mandlí
3 lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky balsamikového octa
1 stroužek česneku
1 citron bio
sůl, pepř

Připravíme těsto – mouku dáme na vál, přidáme špetku soli, případně mák nebo jiné sypké ochucovadlo, nakrájíme dokola studené másla, uprostřed uděláme důlek, ve kterém rozkvedláme pár lžic ledové vody a rychle zpracujeme těsto, až se vytvoří hladká hmota. Uděláme z ní kouli a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Těsto lze udělat i v robotu, všichni to tvrdí, ale já to ještě nezkoušela, mám raději práci rukama :- ).

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Troubu předehřejeme na 160°C.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou nebo dortovou formu 22-24 cm, vytvoříme hezké okraje, těsto propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme fazolemi, čočkou atp. a pečeme cca 30 minut. Takto vytvořený korpus můžeme použít bud´ hned, nebo si ho připravit dopředu a použít až těsně před přípravou koláče.

Na náplň smícháme mléko, smetanu, celá vejce se špetkou soli a pepře.

Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek,položíme slupkou nahoru na plech a dáme na dvacet minut pod gril, až z větší části zčernají. Přendáme do misky, přetáhneme fólií a po asi dvaceti minutách snadno oloupeme (nespěcháme-li, můžeme papriky nechat úplně vychladnout, loupání je pak příjemnější, člověk si nepálí prstíky). Česnek oloupeme, citron omyjeme a nastrouháme kůru z poloviny najemno.

Jednu papriku nakrájíme na proužky, necháme stranou, zbylé dáme do mixéru nebo podobného přístrojku spolu s citrónovou kůrou, česnekem, mandlemi, olejem a octem. Osolíme, opepříme a mixujeme, až získáme jemnou homogenní hmotu.

Troubu opět nastavíme na 160°C.

Předpečený korpus potřeme kozím sýrem, poklademe proužky paprik. Paprikovou směs
dobře smícháme se směsí vajec, smetany a mléka a nalijeme na proužky paprik. Posypeme
proužky bazalky.

Pečeme cca 45 minut.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.