Millefeuille z mladé zeleniny

4 osoby

3 rajčata
2 větší čerstvé žampiony
2 mladé cuketky
2 červené papriky
3 mladé karotky
pár zelených fazolových lusků
250 g mozzarella
citrón

Zálivka:
1 malá mladá červená cibule
pažitka, petrželka, snítka estragonu, kerblík (prostě zelené bylinky)
olivový olej
balsamikový ocet
sůl, pepř

Zeleninu omyjeme. Rajčata a žampiony nakrájíme na tenká kolečka, žampiony pokapeme citrónovou šťávou. Cuketu a karotku nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm silná, papriku rozčtvríme a zbavíme semínek. Lusky očistíme. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, část pažitky pokrájíme nadrobno.

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, do které můžeme přidat bylinky dle vlastního uvážení a postupně krátce povaříme každou zeleninu: cukety asi 2 minuty, lusky asi 3 minuty, papriky a karotku asi 5 minut. Propláchneme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku oschnout.

Pokud máme kulaté nerezové formičky cca 10 cm vysoké, skládáme do nich, pokud ne, skládáme do vhodné misky vrsty rajčat, žampionů, mozzarelly a ostatní zeleniny, některou vrstvu opatrně posolíme, jinou opepříme, další posypeme pažitkou. Vysuneme nebo vyklopíme na talířky a necháme vychladit.

Připravíme si zálivku rozšleháním 1 dílu octa, soli, pepře a 4 dílů olivového oleje. Do hotové zálivky vmícháme nasekanou červenou cibulku a zbytek bylinek. Dílka na talířcích podlijeme zálivku a podáváme s bagetou.

Millefeuille legumes II

Print Friendly, PDF & Email

3 komentáře

  • Eja napsal:

    Jenom vrstvime a pokapeme? Zeleninu syrovou? Nějak vypadl postup…sice teď není ideální doba, ale je to moc hezké a lákavé…

  • Petra napsal:

    Ahoj Ejo, už je to opraveno! Děkuji za upozornění a omlouvám se za dlouhou prodlevu s odpovědí. Petra.

  • Eja napsal:

    Dík. Už se těším až to udělám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.