Dnes jen kraťoučce, krátký, jednoduchý a velmi jedlý recept. Je to jídlo, které máte hotové do čtvrt hodiny. Špagety po florentsku, to znamená se špenátem a šunkou. Platí jako u všech receptů, že čím lepší použijeme suroviny, tím lepší bude výsledek.
Špagety po florentsku
pro 4 strávníky
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g špenátových listů
125 ml smetany
80 g parmezánu + trocha na posypání
150 g dušené šunky, té nejlepší, kterou můžete koupit
sůl, pepř
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na troše olivového oleje. Přihodíme opraný špenát a necháme ho pustit vodu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka.
Parmezán nastrouháme, šunku nakrájíme na dlouhé proužky. Špagety uvaříme, jak jsme zvyklí, ještě horké je nasypeme do velké mísy, promícháme s omáčkou, částí parmezánu a šunky. Na talířích každou porci ještě posypeme sýrem a šunkou.
Dobrou chuť!
1 komentář
Použila jsem tagliatelle místo špaget a bylo to výborné. Nahoru parmezán na jemné plátky a pár čerstvých lístků babyšpenátu na ozdobu. Děkuji za inspiraci.