Dnes jen krátce – kdybyste se někdy dostali do úzkých a potřebovali rychlý dezert – udělejte švestkovo-nektarinkový crumble (použít se dá i jiné ovoce, ale tahle směs má moc dobré vyvážení).
na asi 4 porce
200 g vypeckovaných švestek, pokrájených
2 nektarinky, bez pecky, nakrájené na kousky
2 polévkové lžíce hnědého cukru
trochu másla
40 g hnědého cukru
40 g polohrubé mouky
40 g mandlové moučky
40 g másla
plátky mandlí
Ovoce orestujeme spolu s cukrem na másle asi 3 minuty.
Cukr, mouku, mandle a máslo zpracujeme na drobenku.
Troubu zahřejeme na 180°C.
Do máslem vymazané zapékací misky dáme ovoce, posypeme drobenkou a plátky mandlí a pečeme asi 15 minut. Podáváme teplé, vlažné, vychladlé, s kopečkem vanilkové zmrzliny a pro mlsouny přidáme šlehačku. Dobrou chuť!