Tatarák z lososa s celerem a kokosovým mlékem

Dnešní recept na tatarák z lososa je trochu výstřední, zato je tak jednoduchý, že ho zvládne vytvořit opravdu každý. Další výhodou je, že to je recept nesmírně rychlý a zároveň u stolu vzbudí pozornost, která je následována nadšením :-). Nebojte se, když použijete dobré suroviny, nemůžete nic zkazit a strávníci si budou chtít přidávat. Tady je recept:

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa s celerem a kokosovým mlékem

400 g filetu z lososa bez kůže
1 limetka, hodně šťavnatá nebo raději dvě
4 řapíky celeru
asi 100 ml kokosového mléka (možná nebudeme potřebovat všechno)
pár plátků manga
sůl, pepř

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na maličké kostky, dáme do misky a zalijeme limetkovou šťávou. Celerové řapíky oloupeme, nakrájíme na drobné plátky, promícháme s lososem, osolíme, opepříme. Zalijeme směs kokosovým mlékem a promícháme. Kokosového mléka dáme jen tolik, abychom tatarák neutopili. Ochutnáme, dosolíme případně a rozdělíme tatarák do skleniček.

Tatarák z lososa

Mango nakrájíme na kostičky, zakápneme limetkovou šťávou, promícháme a na každý tatarák dáme lžičku mangových kostiček. Ozdobíme lístkem celeru a necháme aspoň dvě hodiny vychladit. Podáváme s opečeným toastem nebo čerstvou bagetou, malým salátem třeba ze špenátu a skleničkou ryzlinku. Dobrou chuť!

Tatarák z lososa
Print Friendly, PDF & Email

2 komentáře

  • Eja napsal:

    Chodím sem pro inspiraci často, moc komenty neplevelím…ale tohle pochválit MUSÍM, prostě Tvoje skvělá klasika…

  • Petra napsal:

    Děkuju, Ejo :-). Musím říct, že jsem trochu váhala, než jsem tam hrcla to kokosové mléko. Ale odvážnému štěstí přeje, že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.