Jahody dozrávají jako o závod a v tomhle horku se mi nechce nic péct. A studená tvarohová pěna je krásný osvěžující dezert.
Na 6 – 7 skleniček
250 g tvarohu
1,5 dcl šlehačky
1 bílek z dobře omytého vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru moučky
2 lžíce citrónové šťávy, 250 g jahod
Na jahodovou ozdobu:
250 g jahod
2 lžíce cukru krupice
Šlehačku ušleháme se lžící cukru, bílek ušleháme se lžící cukru, tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou, opatrně vmícháme šlehačku, pak sníh a nakonec lehounce rozmačkané jahody. Dáme vychladit do lednice.
Z cukru krupice a několika lžic vody svaříme hustší sirup, necháme zchladnout. Jahody pokrájíme na drobné kostičky, smícháme se sirupem a těsně před servírováním ozdobíme vychlazenou pěnu. Do jahod můžeme vmíchat i pár lístků nasekané máty, nebo lžíci nějakého dobrého likéru, třeba Grand Marnier nebo Cointreau.
Dobrou chuť!
2 komentáře
Ti do receptů kecám :-) mascarpone s bílkovým sněhem…dobré to bylo.
Jen kecej, mě to těší :-).