Asijské recepty často na hrnci nenajdete. Moc je doma nevařím. Protože mám asijskou kuchyni moc ráda, preferuji tu autentickou a chodím na asijská jídla radši do restaurace. Ale existují jednoduchá jídla, na která si troufnu a která jsou přes svou jednoduchost vynikající. Jako tygrované papriky. Čínská venkovská specialita, kterou můžeme podávat s rýží jako hlavní chod, nebo jen tak s chlebem nebo bagetou jako součást tapas. Tady je recept:
Tygrované papriky
pro 2 strávníky
200 g očištěných zelených paprik (tenkostěnná odrůda, nebo beraní rohy)
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce světlé sojové omáčky
špetka cukru
sůl podle potřeby
Papriky nakrájíme na asi čtyřcentimetrové proužky. Na suché pánvi je zvolna opékáme, až se na slupce začnou tvořit hnědé puchýřky. Přilijeme do pánve olej, sójovou omáčku, přidáme česnek pokrájený na plátky a asi minutu dusíme. Přisypeme cukr, necháme ho rozpustit a osolíme, je-li potřeba. Podáváme s rýží nebo jen tak s kouskem chleba jako aperitiv nebo tapas.
Dobrou chuť!