Vejce s provensálskými rajčaty

Vejce s provensálskými rajčatyDnešní pokrm je esencí jednoduchosti. Je právě tak jednoduchý, že kdybychom cokoliv z něj odebrali, už by byl jednoduchý až příliš. Samosebou nejlepší je, když ho konzumujeme pěkně horký, ale dobrá zpráva je, že dobré to je i studené. Už nebudu unavovat řečmi, tady je recept:

Vejce s provensálskými rajčaty

4 velká masitá rajčata
4 vejce
olivový olej
2 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka cukru
hrst posekané petrželky a bazalky
červená cibulkaVejce s provensálskými rajčaty

Rajčata rozřízneme podélně napůl, zbavíme je semínek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme pár lžic oleje a rajčata do něj vložíme řeznou stranou dolů. Opékáme na mírném plameni asi deset minut, potom obrátíme. Posypeme nadrobno pokrájeným česnekem, lehounce pocukrujeme a pečeme ještě dalších asi 15 minut. Když jsou rajčata pěkně upečená, rozklepneme mezi ně vejce, bílky posolíme, posypeme všechno bylinkami, cibulkou a pečeme už jen pár minut, než bílky ztuhnou. Podáváme s čerstvým pečivem a vychlazeným růžovým vínem.

Vejce s provensálskými rajčaty

 

Dobrou chuť!

Uložit

Print Friendly, PDF & Email

1 komentář

  • Anonym napsal:

    Má oblíbená snídaňosvačina v létě po procházce se psem ve vzácných volných dnech ( ze skleníkových rajčat to nemá smysl)…solím až na talíři Fleur de sel de Camargue…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.