Léto končí, tak se rozloučíme ještě jedním letním receptem. Závitky z grilovaného lilku s lučinou se hodí jako malá večeře se salátem nebo jako předkrm před opulentějším obědem.
Pro 4 strávníky jako předkrm
1 velký lilek
1 lučina
50 g kozího sýra (můžete zaměnit za parmezán, nebo jiný aromatický sýr)
3 sušená rajčata
2 polévkové lžíce kaparů
hrst lístků bazalky
sůl, pepř
olivový olej
Přidala jsem do směsi i zbylou grilovanou papriku, ale to bylo opravdu navíc.
Lilek nakrájíme na centimetr silné plátky, podélně. Naskládáme na plech na pečící papír, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 8 minut, až jsou plátky dozlatova opečené. Necháme vychladnout.
V misce smícháme lučinu, kozí sýr, sušená rajčata pokrájená na plátky, kapary, osolíme, opepříme, přidáme posekanou bazalku, olivový olej. Na plátky mažeme po lžíci sýrové směsi, zarolujeme. Podáváme s rajčátky a zeleným salátem s ředkvičkami a cibulí a s pečivem