Zázvorová smažená rýže

Zázvorová smažená rýžeDnešní jídlo je hodně málo fotogenické, o to je lepší ve skutečnosti. Dlouho jsem váhala, jestli recept publikovat, ale je to příliš dobré na to, aby to zůstalo v utajení. Zázvorová smažená rýže se hodí jako příloha k rybě nebo kuřecímu steaku, ale je výborná i sama o sobě, je to takové jedlé jídlo, člověk ji skoro nechce přestat jíst. Vyzkoušejte sami. Pokud vám zbyla uvařená rýže, máte jídlo během deseti minut hotové.Tady je recept:

Zázvorová smažená rýže

cca 250 g vařené nebo dušené rýže
3 polévkové lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 vejce
3 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
1 stroužek česneku, nadrobno nakrájený
1 šalotka, nadrobno nakrájená
3 polévkové lžíce oleje
případně sůl, pepř

Zázvorová smažená rýžedvě jarní cibulky i s natí (nemusí být)

V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej. Přihodíme šalotku, česnek a zázvor a orestujeme, krátce, jen tak dvě minuty. Přidáme rýži a promícháme. Uprostřed rýže uděláme důlek, vlijeme do něj rozšlehaná vejce a rozmícháme. Jako míchaná vejce. Přilijeme sójovou omáčku a smažíme ještě další dvě minuty. Vmícháme cibulky i s natí, posekané nadrobno a podáváme okamžitě. Zázvorová smažená rýže

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

2 komentáře

  • Eja napsal:

    Znám, dělám, moc dobré. Kousíček feferonky neškodí…
    Jen bych se přimlouvala – dělat z úplně vychladlé rýže ( ne si ji připravit na tuto úpravu a hned použít), má to podle mne lepší výslednou konzistenci.

  • Petra napsal:

    Ano, to je dobrá připomínka, je to spíš recept na využití zbylé rýže. Díky, Ejo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.